Organisation

Vismas bæredygtige domicil i Carlsberg Byen får guld-certifikat

Midt i Carlsberg Byen finder du Visma Danmarks nye domicil. Den brune guldbelagte bygning toner sig frem i det hypede vesterbro-landskab. Lige her er der skabt et domicil, hvor der er fokus på bæredygtige løsninger og et miljø, der faciliterer samarbejde på tværs af Vismas virksomheder.

Midt i Carlsberg Byen finder du Visma Danmarks nye domicil. Den brune guldbelagte bygning toner sig frem i det hypede vesterbro-landskab. Lige her er der skabt et domicil, hvor der er fokus på bæredygtige løsninger og et miljø, der faciliterer samarbejde på tværs af Vismas virksomheder.

Læs med og bliv klogere på, hvordan Visma Danmark har kreeret et miljø, der favner sociale interaktioner, samarbejde og en samlet ny kultur på tværs af selskaberne i organisationen.

E.C. Hansen Huset - også kendt som Visma Huset - ligger midt i Carlsberg Byen. Et livligt kvarter med masser af restauranter, cafeer og kulturelle områder, og hvor kontorbygninger står side om side med hyggelige boligområder.

Visma Huset slog dørene op i begyndelsen af maj i år, og alle Visma-medarbejderne flyttede stille og roligt ind herefter.

“Det var essentielt for os at skabe et miljø, hvor folk havde lyst til at være og møde andre. Nu hvor hjemmekontoret er blevet en integreret del af vores hverdag, var det vigtigt at gøre vores arbejdsplads til et attraktivt sted, hvor folk havde lyst til at komme ind i stedet for at være hjemme”, lyder det fra Finn Uldum, der er teknisk direktør i Visma Custom Solution og projekt manager for hele domicil-processen.

En ny vision for Visma Danmark

For fem år siden begyndte Visma Danmark at kigge efter et nyt kontor, der kunne huse alle Visma selskaberne i Danmark. Man havde i koncernen behov for et kontor, der kunne favne udvidelsen og ville i samme omgang gerne skabe et “nyt” Visma Danmark. Visionen var blandt andet at styrke Visma brandet i Danmark.

Et levende og attraktivt arbejdsmiljø kombineret med en social arbejdskultur var fundamentet for at gøre Visma Danmark til en arbejdsplads, der skulle kunne tiltrække nye medarbejdere.

At valget netop faldt på Carlsberg Byen, forklarer Finn Uldum her:

Carlsberg Byen var et oplagt valg på grund af den høje kvalitet af bygningen og det attraktive nabolag. Det er tæt på indre by, og dermed også tæt på offentlig transport og cykel.”

Fokus på bæredygtige valg

En bæredygtig bygning betyder at gøre brug af og introducere disponible ressourcer omhyggeligt, minimere energiforbruget, alt imens man tager vare på miljøet.

E.C. Hansen Huset er DGNB guld certificeret gennem Green Building Council Denmark. Et system, der er baseret på konceptet om holistisk bæredygtighed med ligeværdig fokus på miljøet, mennesker og kommerciel levedygtighed. Samtidig er DGNB et omfattende værktøj til at skabe ro, retningslinjer og overblik i en ofte kompleks byggeproces og bygger på FN’s definition af bæredygtighed. I DGNB-systemet evalueres et byggeri eller byområde ud fra seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. Disse kriterier opdateres løbende i takt med, at branchen får ny viden og praksis (kilde Green Building Council Denmark).

Næsten alle områder i bygningen fra selve konstruktions-processen til valg af materialer, rumplanlægning, energikoncept, lys og affaldssortering har spillet en rolle i at modtage certifikatet.

Certifikatet var essenstielt. Det gav os et bæredygtigt udgangspunkt. Alle materialerne - træ og tekstilerne er certificeret, og gulvtæpperne er lavet af 100 % genbrugelige materialer fra fiskegarn og plastikflasker. Vi har været meget opmærksomme på at vælge bæredygtige produkter i de områder af bygningen, hvor vi har haft indflydelse“, fortæller Finn Uldum.

Carlsberg Byen har investeret i at have flere tusind kvadratmeter af græs og jordbelagte tage. Disse tage har en meget vigtig funktion: De beskytter imod skybrud, sparer CO2 og giver liv til nye beboer såsom bier og fugle. Taget på Visma Hansen huset har solpaneler, og på skyfrie dage er bygningen selvforsynende i dets eget energiforbrug, ligesom der også er installeret anlæg, der opsamler regnvand.

Der er en masse fokus på solpaneler i private hjem, men den største effektivitet kommer fra arbejdspladser ligesom vores, hvor energien bliver brugt, mens der er soltimer”, fortæller Finn Uldum.

Et sted hvor medarbejdere trives

En anden vigtig faktor, der også har haft indflydelse på certificering, er den sociokulturelle og funktionelle kvalitet. Da huset blev indrettet, var der megen fokus på, hvordan medarbejderne skulle bruge områderne i huset, så der er plads til både en casual snak eller telefonmøder.

Visma Huset har kapacitet til at huse 1.100 medarbejdere. Det betyder dog ikke, at huset er indrettet kedeligt og firkantet. Indretningsarkitekten har haft fokus på at favne kulturen i de enkelte selskaber for at få alle til at føle sig tilpas.

Huset er inddelt i sektioner uden kontorer, så selv lederne sidder i åbne kontorer. Samtidig er der mange åbne rum, der inviterer til snakke og møder mellem kollegaer. Derudover har Visma Huset hele to haver, der giver ekstra lys og plads til adspredelse samt to terresser, der inviterer til udendørs møder eller sociale arrangementer.

Når du går rundt i huset, får du ofte øje på nye områder eller nye detaljer. Vi har prioriteret farver i indretning, og huset er ligesom et farvefyldt landskab eller skov”, fortæller Finn Uldum.

Der er fokus på faciliteter til medarbejderne, og i stueetagen finder man både massagerum og træningscenter. Farvepaletten i huset består af varme farver, og størstedelen af møblerne er lavet af danske designere.

Du kan mærke det nye samlede Visma, når du træder ind i bygningen og møder folk her. Arbejdsmiljøet har modtaget stor ros fra vores kolleger”, lyder fra Finn Uldum.

En ny fælles arbejdskultur

Det er blevet skabt et stærkere bånd på tværs af Visma selskaberne efter indflytningen i samme hus. Det er første gang, at så mange Visma selskaber i Danmark arbejder under samme tag, og den første tilbagemelding har været positiv.

Iben Barsøe, Employer Branding Coordinator for Visma Danmark, arbejder på et socialt program, der fokuserer på tværgående aktiviteter for at bygge sociale forbindelser.

Folk har været spændte på at kunne samles igen med deres Visma kolleger. Vi planlægger aktiviteter, men vi kan også se, at vores nye kontor inspirerer folk til at mødes mere spontant”, fortæller hun.

Der har ikke tidligere været fokus på et tværgående samarbejde, men den nye lokation har gjort det nemmere at samarbejde på tværs af de forskellige Visma selskaber. At vi er flyttet sammen, har inspireret mange til at få et større netværk og skabe mere samarbejde mellem Visma selskaberne”, forklarer hun.

Iben Barsøe kan allerede se det måske vigtigste resultat af flere tværgående initiativer:

Den lokale virksomhedskultur er stadig intakt, men en ny fælles kultur spirer frem. Vi behøver ikke alle være ens, men vi har de samme værdier og arbejder mod et fælles mål”.



Visma Danmark dækker i dag over de 22 virksomheder: Visma Consulting, Visma Entreprise, Visma e-conomic, Visma DataLøn, Visma Software, Visma Digital Commerce, Visma Logbuy, Visma Local Government, Visma Dinero, Visma Rating, Co3, Kapacity, IMS, TIMEmSYSTEM, Plandisc. Mind4IT, ITMINDS, Rackbeat, upodi, TABULAR, temponizer, Admincontrol, hvoraf en stor del har hjemme i Visma Huset i Carlsberg Byen, mens enkelte selskaber og/eller afdelinger har base i Aarhus, Aalborg og Viborg Tilsammen har Visma Danmark mere end 1.200 ansatte, og den norske moderkoncern Visma over 14.000 medarbejdere på verdensplan.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87